TARTA TWAROGOWA Z SOSEM Z MANGO

Pyszna tarta z białego twarogu i serka mascarpone, z sosem z mango oraz granatem.


Pyszna tarta z białego twarogu i serka mascarpone, z sosem z mango oraz granatem.

SKŁADNIKI:

Tarta:
  • 500 g twarogu białego
  • 250 g serka mascarpone
  • opakowanie  budyniu waniliowego
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2/3 szklanki cukru
  • jajko
Dodatki:
  • mango
  • maliny lub granat*
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (góra-dół). Twaróg, serek mascarpone, budyń (proszek), cukier waniliowy i biały zmiksować. Dodać jajko i ponownie użyć blendera, do czasu aż uzyskamy jednolitą masę.

2. Masłem wysmarować formę do tarty i wyłożyć masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut.

3. W tym czasie obrać mango ze skórki i wyciągnąć pestkę, zmiksować, odrobinę dosłodzić.

4. Wyciągnąć tartę z piekarnika i odstawić do momentu wystygnięcia. 

5. Tartę polać sosem z mango i dodać wybrane owoce. Włożyć do lodówki, aby stała się sztywniejsza. SMACZNEGO!

*Granat nie każdemu będzie smakować, bezpieczniej wybrać maliny.






You Might Also Like

0 komentarze

gry online