KREM Z SUSZONYCH BOROWIKÓW

Krem z suszonych borowików posypany świeżą pietruszką.


Krem z suszonych borowików posypany świeżą pietruszką.



SKŁADNIKI:
  • 1 l bulionu
  • 100 g suszonych borowików
  • 150 ml śmietanki 30%
  • przyprawy:
    • sól
    • pieprz
DODATKI:
  • posiekana natka pietruszki
  • makaron lub grzanki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Borowiki zalać letnią wodą i odstawić na 30 minut.

3. Grzyby wraz ze zbrązowiałą wodą dodać do bulionu* i gotować na małym ogniu przez około pół godziny.

3. Dodać śmietankę. Zmiksować dokładnie, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem, według własnego uznania.

4. Podawać z posiekaną natką pietruszki lub makaronem czy grzankami. SMACZNEGO!

*Jeżeli korzystasz z bulionu w kostce, dodaj marchewkę i cebulę.






You Might Also Like

0 komentarze

gry online