Pyszna tarta z białego twarogu i serka mascarpone, z sosem z mango oraz granatem.
SKŁADNIKI:
Tarta:
- 500 g twarogu białego
- 250 g serka mascarpone
- opakowanie budyniu waniliowego
- opakowanie cukru waniliowego
- 2/3 szklanki cukru
- jajko
Dodatki:
- mango
- maliny lub granat*
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (góra-dół). Twaróg, serek mascarpone, budyń (proszek), cukier waniliowy i biały zmiksować. Dodać jajko i ponownie użyć blendera, do czasu aż uzyskamy jednolitą masę.
2. Masłem wysmarować formę do tarty i wyłożyć masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
2. Masłem wysmarować formę do tarty i wyłożyć masę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
3. W tym czasie obrać mango ze skórki i wyciągnąć pestkę, zmiksować, odrobinę dosłodzić.
4. Wyciągnąć tartę z piekarnika i odstawić do momentu wystygnięcia.
5. Tartę polać sosem z mango i dodać wybrane owoce. Włożyć do lodówki, aby stała się sztywniejsza. SMACZNEGO!
*Granat nie każdemu będzie smakować, bezpieczniej wybrać maliny.
0 komentarze