TOST Z JAJKIEM SADZONYM I DIPAMI

Chrupiące tosty z sadzonym jajkiem i dipami, idealnie nadające się na śniadanie lub kolację.


Chrupiące tosty z sadzonym jajkiem i dipami, idealnie nadające się na śniadanie lub kolację.

SKŁADNIKI (na cztery porcje):
  • 8 kromek chleba
  • 6 jajek
  • 8 plasterków salami
  • 4 plasterki sera
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • duża papryka
  • rukola
  • szczypior
  • przyprawy:
    • pieprz
DODATKI:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rozbić i wymieszać dwa jajka, namoczyć nimi kromki chleba. Podsmażyć na małym ogniu z obu stron, do czasu aż zbrązowieją. Pod koniec na czterech kromkach (dolnych częściach tostów) położyć plasterek sera i salami. 

2. W tym czasie na drugiej patelni przygotować jajka sadzone. Odrobinę popieprzyć, posypać szczypiorkiem. 

3. Na talerzu położyć kromkę z serem i salami, dodać świeżą rukolę, pomidorki, paprykę i przykryć drugą warstwą podsmażonego pieczywa. Na wierzchu umieścić jajko sadzone. Podawać z dipem paprykowym i/lub czosnkowo-majonezowym. SMACZNEGO!






You Might Also Like

1 komentarze

  1. sadzone jajka nigdy mi nie wychodzą, ale ten przepis z chęcią wypróbuje, bo zapowiada się bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń

gry online